Blues en Americana in de Stadsgehoorzaal

28-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ian Siegal op herhaling bij The Lock Keepers ! Hoewel: deze keer niet, zoals begin 2015 in de Kroepoekfabriek, met band maar wel met z’n Amerikaanse vriend & zeer muzikale kompaan Jimbo Mathus. Op donderdag 12 mei zal dit duo de Harmonie in Vlaardingen ‘onveilig’ maken met hun zo fraai op americana en akoestische blues leest geschoeide muziek.
 

Ian Siegal                                                                                                                                                                    

Ian Siegal is een gelouterd muzikant uit Engeland (nabij Portsmouth) en dat hij over de jaren heen meer dan eens laureaat was van legio ‘awards’ geeft zijn statuur nog meer reliëf. Citaat Muziekkrant Oor : ,,Siegal is het Britse buitenbeentje van de blues en een meesterlijk slide- gitarist, maar het is vooral zijn ongelofelijke zangstrot waarin Howlin’ Wolf en Otis Redding tot leven komen. Dit broeit, hypnotiseert en betovert. Puur kippenvel!”
  

Jimbo Mathus                                                                                                                                               

James H. Mathis jr, beter bekend als Jimbo Mathus is een multi-instrumentalist uit Oxford, Mississippi; een man met een hele rits aan soloalbums (projecten) op z’n naam maar ook de man die ooit furore maakte met de formatie Squirrel Nut Zippers. Met deze band speelde Mathus ooit bij de tweede beëdiging van Bill Clinton.  

Eind 2015 waren Siegal & Mathus al als duo te bewonderen, en nu keren zij dus alweer terug voor een tour die hen via onder andere Slovenië en Oostenrijk opnieuw in de Lage Landen doen belanden en dus ook bij The Lock Keepers in Vlaardingen. Een ware aanbeveling!

Kaarten bestellen kun je deze link of aan de kassa van de Stadsgehoorzaal

The Lock Keepers (TLK) is een non-profit organisatie die sinds drie jaar kleinschalige muziekoptredens organiseert, optredens met grote diversiteit zoals singer-songwriters, altcountry en blues en folk. TLK werkt zonder subsidie en zonder enig winstoogmerk (wel kostendekkend). Uitvalsbasis is Grand Café de Waker te Maassluis, maar uitstapjes naar andere locaties, voornamelijk in Vlaardingen (Kroepoekfabriek & de Stadsgehoorzaal), behoren eveneens tot de mogelijkheden. Zo ook dus op donderdag 12 mei.

Gerelateerd