Categorieën

Service

BN-ers bij opening expositie galerie De Duig

BN-ers bij opening expositie galerie De Duig
Uit

BN-ers bij opening expositie galerie De Duig

  • Redactie
  • 04-04-2016
  • Uit
BN-ers bij opening expositie galerie De Duig

Fotografie: Sandy Struijs

VLAARDINGEN – Op zondag 3 april, rond half drie ’s middags, opende de bekende strafpleiter Peter Plasman een bijzondere expositie in galerie De Duig aan de Landstraat. Zo’n 60 werken van de uit Vlaardingen afkomstige en in Rotterdam wonende fotograaf Ben Kleyn hebben er onderdak gekregen tot en met 24 april. Er ‘hangen’ portretten van bekende Nederlanders, samen met foto’s die Kleyn geschoten heeft in en van Rotterdam, waaronder die van passerende trams in Rotterdam.

Ben Kleyn was bij de opening zelf bescheiden over zijn prestaties. Pas nu vond hij zijn werk goed genoeg om aan de buitenwereld in een expositie te tonen. Een bescheiden houding die feitelijk niet past, want zijn werk is krachtig, heeft een eigen signatuur en is van een onwaarschijnlijke schoonheid.

Bij de opening van de expositie waren ook verschillende door Ben Kleyn op foto vastgelegd BN-ers aanwezig; naast Peter Plasman waren dit onder meer Johan Vlemmix, PVV-politicus Dion Graus, journalist Frenk van der Linden en acteur Edo Brunner. Overigens was ook burgemeester Bert Blase aanwezig, die zelf kort geleden nog door Ben Kleyn ‘vastgelegd’ was.

De expositie ‘Volop Ben Kleyn’ is iedere zaterdag en zondag te bewonderen van 3 t/m 24 april in Galerie de Duig, aan de Landstraat 29 en is dan geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Een expositie die je beslist bezocht moet hebben en van harte aanbevolen !