Bob Ross workshop in de bibliotheek

05-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Nelie Meininger geeft in de centrale bibliotheek, Waalstraat 100, op maandag 11 februari een workshop Bob Ross landschap in olieverf.

De Bob Ross schildertechniek
Door het aanbrengen van verschillende lagen verf dik over dun (nat in nat) is het niet nodig om te wachten tot een laag verf droog is; de cursist kan gelijk verder met het schilderij. Aan het eind van de workshop is het schilderij klaar om mee naar huis te nemen. Bob Ross (29 oktober 1942 – 4 juli 1995) was een bekende Amerikaanse landschapsschilder, die furore maakte op de televisie met zijn serie The Joy of Painting.

Over Nelie Meininger
Nelie vertelt: 'Op vrij jonge leeftijd ben ik naar Canada vertrokken en heb daar 20 jaar gewoond. Ik ben actief in de kunstwereld van Toronto bezig geweest, deels met mijn toenmalige man, een bekend beeldend kunstenaar. Na veel reizen ben ik uiteindelijk toch weer in Nederland terug gekomen. In 2004 heb ik mijn certificaten in de Bob Ross schildertechniek behaald. In het begin had ik wat moeite met deze “kunstvorm” maar nu maar nu ben ik er dol op. Iedereen gaat naar huis met een prachtig schilderij, de meeste mensen kunnen ook niet geloven dat ze het zelf gemaakt hebben, dus iedereen is Happy, en we hebben allemaal een heerlijke dag gehad'. 

Waar en wanneer?
* Datum: maandag 11 februari
* Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur
* Centrale bibliotheek, Waalstraat 100
* Toegang: € 15,- voor bibliotheekleden/Vrijwilligerspas; € 17,50 voor niet leden 

Aanmelden
• E-mail: info@bibliotheek.vlaardingen.nl
• Telefonisch: 010-4343222
• Bij de klantenservice in de bibliotheek

Gerelateerd