Categorieën

Service

Briljante soul in de Kroepoekfabriek

Briljante soul in de Kroepoekfabriek
Uit

Briljante soul in de Kroepoekfabriek

  • Redactie
  • 16-12-2016
  • Uit
Briljante soul in de Kroepoekfabriek
VLAARDINGEN - De Hoornse band The Tibbs komt op 23 december naar De Kroepoekfabriek. Na het denderende succes van de band op het Vlaardingse Zomerterras in augustus zijn The Tibbs uitgenodigd om het succes verder uit te bouwen tijdens een eigen show. De zangeres en muzikanten draaien inmiddels mee op het hoogste niveau.

Tijdens hun optreden op het Zomerterras bliezen ze zowel fan als toevallige passant volledig weg. De band maakt briljante soul: grommend, stomend en helemaal in de stijl van de vroege jaren ’60, inclusief Hammondorgel en blazerssectie. Kers op de taart is zangeres Elsa Bekman die met haar stem en looks het publiek aangenaam verdooft en versteld doet staan.

The Tibbs komen uit Hoorn, Noord-Holland. Waar de band startte met het spelen van obscure platen en instrumentals uit de Memphis en Northern Soul van begin jaren ’60, mondde de ambitie van de band al spoedig uit in het schrijven van eigen muziek: garagesoul met een vette knipoog naar blues, surf, jazz en funk. De ster begon al snel te rijzen en de faam reikte spoedig tot in Milaan, Italië. Het  Een van de meest toonaangevende platenlabels in de soul en funk, Record Kicks, wist de band te strikken. The Tibbs hebben inmiddels diverse bejubelde EP’s en een debuutalbum uitgebracht. Het album ‘Takin’ Over’ is in mei 2016 uitgekomen en is inmiddels een echte publiekslieveling. Simpel gezegd: The Tibbs zijn een absolute must-see voor elke muziekliefhebber!

 

VRIJDAG 23 DECEMBER I THE TIBBS

DEUR OPEN: 20.30 UUR | AANVANG: 21.00 UUR | VVK 12,00 EURO | DEUR 14,00 EURO

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →