Buladó in Filmtheater het Zeepaard

16-11-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Filmtheater het Zeepaard vertoont deze week de film Buladó, een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal dat zich afspeelt in de binnenlanden van Curaçao en deels gebaseerd is op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. De eigenzinnige Kenza zoekt vastberaden haar eigen weg tussen deze twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en ze stelt zich steeds meer open voor de mystieke tradities van haar opa. Buladó was de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival en won het Gouden Kalf voor Beste Film.

De film wordt vertoond op donderdag 19 november om 20.30 uur en zondag 22 november om 16.15 uur. Kijk voor alle informatie en reserveren op: www.hetzeepaard.nl. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in Vue Vlaardingen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date