Categorieën

Service

Burgemeester brengt CD uit met eigen liedjes !

Burgemeester brengt CD uit met eigen liedjes !
Uit

Burgemeester brengt CD uit met eigen liedjes !

  • Redactie
  • 20-11-2015
  • Uit
Burgemeester brengt CD uit met eigen liedjes !

VLAARDINGEN – Burgemeester Bert Blase is niet alleen burgervader maar hij schrijft ook regelmatig verhalen en gedichten. Eén van zijn laatste bundels draagt de titel ‘Als de draak de kop opsteekt’, en elf gedichten eruit zijn op muziek gezet door dierenarts en muzikant Hans Trompert. Hans Trompert en Bert Blase zijn vervolgens de studio ingedoken en hebben een Cd-opname gemaakt van de gedichten, waarbij de burgemeester op een zevental tracks van zijn gedichten zelf (mee)zingt. Vandaag is de Cd officieel uitgekomen onder de voor de hand liggende titel ‘Als de draak de kop opsteekt’.

Hans Trompert ontmoette in november 2014 Bert Blase in een Vlaardingse kroeg waar op dat moment een cultureel evenement plaatsvond. Blase droeg er gedichten voor en Trompert  speelde en zong een aantal liedjes.

,,De gedichten verwoordden voor mij een rake kijk op het leven, ook iets van melancholie, maar altijd gecombineerd met de kracht om weer verder te gaan’’, aldus Trompert. ,,Direct ontstond bij mij de gedachte en een plan om de gedichten te gebruiken als basis voor nieuwe liedjes. Bert vond het prima, toen we diezelfde middag kennis maakten en ik ging aan de slag’’.

Het gedicht ‘Als jij daar had gestaan’ werd vervolgens het eerste wapenfeit en er ontstond bij Hans Trompert de drang om meer teksten beet te pakken. ,,Vooral het gedicht ‘Als de draak de kop opsteekt’ werd voor mij een sleuteltekst’’, vervolgt Trompert. ,,Zeker vanwege de emotionele betekenis ervan. Uiteindelijk was het resultaat 13 uitvoeringen van 11 gedichten. Het creatieve proces was een mooie reis. En nu nog spelen de woorden en melodieën door mijn hoofd op momenten in de nacht die ik verstandiger zou benutten met slapen’’.

Vlaardingen24 mocht al even luisteren naar het resultaat van de creatieve samenwerking tussen Hans Trompert en Bert Blase en dat viel zeker niet tegen. De teksten, muziek en zang vormen een verrassende combinatie van melancholische arrangementen, poëzie en ingetogen zang met hier en daar een rauw randje. De conclusie luidt daarbij dat Bert Blase ook kan zingen. Pinkpop zal hij mischien niet halen (hoewel ? je weet maar nooit...), als zijn ambitie al ligt bij het live ten gehore brengen van de nummers, maar een middagje Blase/Trompert in de kroeg of de Kroepoekfabriek is zeker geen verloren tijd !

De Cd ‘Als de draak de kop opsteekt’  is te bestellen via bol.com en de gebruikelijke verkoopkanalen, maar ook te downloaden voor iets minder dan €11 via DEZE! link.