Burgemeester in de keuken

24-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De keuken van Vlaardingen portretteert uiteenlopende stadsbewoners. De hoofdgast laat u proeven van zijn favoriete maaltijd en vertelt zijn verhaal. Tijdens de campagne Nederland Leest strijkt op woensdag 30 november het keukenteam neer in de Bibliotheek Vlaardingen aan de Waalstraat. Het thema van de campagne is democratie. De hoofdgast van deze speciale editie is burgemeester Bert Blase.

‘Twee hoera’s voor de democratie. Geen drie. Twee is wel genoeg,’ schreef de Engelse auteur E.M. Forster zestig jaar geleden. En hoe staat het er nu voor? De campagne Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks een boek centraal, maar een thema. Dit jaar is dat democratie.

 

Nederland Leest en praat over democratie

De vernieuwde campagne geeft bibliotheken extra mogelijkheden een eigen invulling te geven aan hun ontmoetingsfunctie. Corinne Drescher, activiteitencoördinator voor Bibliotheek Vlaardingen: ,,Het idee voor de campagne is om de bibliotheek ook op een andere manier te laten zien. Voorheen ging het vooral om het boek, nu komen veel meer ook het sociale aspect en de dialoog aan bod. Het concept van De keuken van Vlaardingen is een vorm die bij ons past, daarom hebben we Marleen Bos gevraagd haar keuken hier bij ons te organiseren’’.

,,Over een passende hoofdgast hoefden we niet lang na te denken. Burgemeester Bert Blase is actief pleitbezorger voor het aanpassen van de huidige politieke democratie. Een man bovendien die de waarde inziet van het delen van verhalen. Tijdens De keuken vertelt hij hoe hij tot zijn inzichten is gekomen en hoe hij een nieuwe democratie concreet voor zich ziet.” Naast het interview met de hoofdgast delen twee stadsbewoners tijdens het Vlaardings Kwartiertje een eigen persoonlijk verhaal, lied of gedicht dat aansluit bij het thema. De drie gasten bepalen samen het menu dat wordt bereid door B Cooking. Corinne: “Met het keukenconcept onderstrepen we dat de bibliotheek een plek is waar ook mensen die niet zo snel hun stem verheffen kunnen meepraten. We kijken dan ook uit naar goede gesprekken over een mooi onderwerp.”

 

Luisteren en mee-eten


Zin in een gastvrije avond met stadsbewoners én een gratis boek? Reserveer dan een plek aan tafel bij De keuken van Vlaardingen via info@bibliotheek.vlaardingen.nl en praat mee over democratie met Bert Blase en andere tafelgenoten. Deelname is € 20 per persoon, dit is inclusief het door de gasten samengestelde driegangenmenu en drankjes. Bibliotheekleden en houders van een vrijwilligerspas betalen € 17,50 per persoon.

 

Gerelateerd