Cabaret op de Korhoenlaan

07-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Het Merlijntheater aan de Korhoenlaan 7 heeft in 2015 een metamorfose ondergaan. Niet in letterlijke zin, er heeft geen grote verbouwing of zo plaats gevonden. Het is de bestemming die is gewijzigd. Het is nu een spiritueel of bezinningscentrum. Aanleiding voor deze koerswijziging was de noodzaak, om kosten te besparen. Een theater heeft kennelijk geen vrijstelling voor de onroerend zaakbelasting (OZB). Eigenaar en exploitant Jo Creemers: ,,Maar een bezinningscentrum (vergelijkbaar met een kerk) heeft dat wel. Ik heb van de nood een deugd gemaakt. Met even veel plezier, en vast even weinig omzet, maar wel met veel minder kosten dan met het theater, ben ik nu een bezinningscentrum aan het exploiteren’’.

Op zondagavond 8 oktober kun je in het voormalige Merlijntheater, nu Merlin’s Marigold genoemd, genieten van een cabaretvoorstelling van Arie Vuyk, die zijn voorstelling “Altijd Prijs” speelt.

Je kwam gratis ter wereld maar bent hier niet voor niets. Voor wat dan wel? Arie Vuyk legt het aan u uit. Toen hij even niets te doen had keek hij voorbij leven en dood en kwam terug met een koffer vol conferences, typetjes, liedjes en onzin. Neem een snelle trendwatcher, de betrouwbare Enkhuizer Almanak, een hippe opiniemaker, voeg daarbij een scheut hooggevoeligheid en je krijgt Arie Vuyk, die voor u de balans opmaakt, de voorraad telt en kijkt hoeveel er nog over is. Arie ontspant, ontroert, inspireert, verwonderd en verbaasd. En hij heeft een hekel aan verkooppraatjes.
Wie niet diep kan vallen heeft het hoogste bereikt. In “ALTIJD PRIJS” gaat het cabaret dieper dan ooit. Gaat u mee?

Uit de pers:

,,De lach kan niet uitblijven. Ook aan durf mankeert het Vuyk niet’’ (Friesch Dagblad).

,,Oudejaarsconference van Arie Vuyk smaakt naar meer’’. (IJssel en Lekstreek).

,,Een blijvertje in cabaretland’’ (GLANS Magazine).

,,Een evenwichtige voorstelling, gebracht door een onbevreesd artiest’’ (Algemeen Dagblad).

Aanvang: 20:15 uur. Entree: 7 euro (inclusief 1 drankje).
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date