Callenburgers presenteren boek over ‘hun’ straat

28-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Er was weinig fotomateriaal over de Callenburgstraat te vinden, maar inmiddels is die achterstand ingehaald en is er een redelijk lijvig boek verschenen over de straat; samengesteld door de bewoners van de straat zelf, en vol afbeeldingen uit 2017 toen de Callenburgers zo’n beetje het hele jaar door het 135 jarig bestaan van ‘hun straat’ vierden.

Vanochtend werd het gepresenteerd in Obadja aan de Willem Beukelszoonstraat (hoek Callenburgstraat), waarbij burgemeester Annemiek Jetten het eerste exemplaar uitgereikt kreeg. Als niet Callenburger was zij de enige die het gratis kreeg. De bewoners van de straat hadden zelf hard gespaard voor de uitgave (en daarbij kregen ze wat hulp van sponsors) en ontvingen dus ook een eigen exemplaar, maar ieder ander moest er voor betalen. De prijs was echter afhankelijk van wat je er ‘voor over had’. Als er nog boeken overblijven zijn deze vanaf 28 mei te koop bij Plantageboekhandel Pontier voor de werkelijke prijs van het boek en dat is €12,50.

In het boek dat gepresenteerd werd komt ook het toekomstbeeld van de straat kort aan de orde. Tijdens de bijeenkomst over de kwetsbare Oostwijk is hier onder andere al aandacht aan besteed. De gemeente Vlaardingen gaat, ondersteund door de Vereniging Callenburgstraat 135 jaar, samen met de bewoners aan de slag om de toekomst van de straat in beeld te krijgen, rekening houdend met het verleden en de wensen van nu.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date