C.C.Grand presenteert album Birds

15-11-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 19 november presenteert de Vlaardingse Indie-Americana-band C.C.Grand vanaf 21.00 uur zijn eerste album in podiumcafé BRLN aan de Westhavenkade. Voorprogramma wordt verzorgd door de Noord-Hollandse zangeres Amber Kamminga. De presentatie is openbaar, en de toegang is gratis. De drankjes niet, maar het podiumcafé heeft wel beloofd om, net als tijdens de crowdfunding-party vorig jaar, een bite in Americana-sfeer te verzorgen.

De CD kon voor een belangrijk deel bekostigd worden uit deze crowdfundingcampagne, en zo kon de band de CD opnemen in samenwerking  met onder andere producer Guido  Aalbers (o.a. Muse, Coldplay, Counting Crows), Dick Ronteltap (‘Convoi Exceptionel’, sax), Anna Hoekstra (‘The Bluebettes’, backgroundzang) en Vocal Group Pitch Control onder leiding van Merel Martens.    

,,We hebben echt een geweldig en erg persoonlijk album gemaakt’’, vindt zanger/gitarist en tekstschrijver Corvin Keurhorst. ,,We klinken zoals we klinken willen. In welk vakje we passen? De Americana-invloeden zijn waarschijnlijk het belangrijkst. Maar blues-, rock- en soulinvloeden zijn er ook. Vandaar Indie-Americana: de rauwe sound die ontstond op de podia en in de repetitieruimte, een mix van de invloeden van de muzikanten op de nummers. En ‘goed genoeg’ was nooit goed genoeg: 10 dagen, 12 uur per dag in Guido’s studio ‘Giesound’, zijn we vol gas voor kwaliteit gegaan. Totdat het gevoel goed was. En nu? Richting de grotere podia! En ervoor zorgen dat onze muziek in de juiste handen komt..’’

De CD is na 19 november te bestellen via de website en te streamen via onder andere Spotify. De platenwinkels waar de CD te verkrijgen is, worden later bekend gemaakt.

Gerelateerd