Categorieën

Service

Chagall, de schilder en de liefde

Chagall, de schilder en de liefde
Uit

Chagall, de schilder en de liefde

  • Redactie
  • 29-10-2019
  • Uit
Chagall, de schilder en de liefde
VLAARDINGEN - Op zaterdag 9 november om 19.30 uur speelt in De Windwijzer Vocalgroep Choral, o.l.v. Henk Ruiter de muziektheatervoorstelling ‘Chagall, de schilder en de liefde’. In februari van dit jaar trad vocalgroep Choral op in De Windwijzer met haar succesvolle voorstelling over Etty Hillesum. Nu zijn ze, op veler verzoek, terug met hun voorstelling over Chagall.

Sinds 2008 toert vocalgroep Choral met de vertelling ‘Chagall, de schilder en de liefde’ door Nederland. Het is een muzikale raamvertelling over het leven (en de liefdes) van de Joods- Russische schilder Marc Chagall. Rondom één van zijn schilderijen over het Hooglied ontrolt zich het verhaal, dat in woord en zang zijn kleur en kracht krijgt. De tintelende vreugde, verdriet om verlies en scheiding, maar ook de verraste vreugde om op latere leeftijd weer verliefd te zijn, krijgt allemaal zijn plek. Verder klinken in het verhaal de Joodse wortels van Chagall: Hooglied, rabbijnse woorden en chassidische legenden. Het is al met al een onvergetelijk verhaal dat sterke indrukken achterlaat.

De muziek is van Henk Ruiter, de liedteksten van Jan Blei. Het verhaal is van Frans Ort en de choreografie van Niki Romijn De toegangsprijs voor deze avond is € 10. Aanmelden kan via [email protected]. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

De Windwijzer

Schiedamseweg 95, Vlaardingen

Meer over De Windwijzer →