Charl Delemarre in de Kroepoekfabriek

03-04-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 7 april laat Charl Delemarre in de Kroepoekfabriek horen waarom hij zowel de Grote Prijs van Rotterdam als Nederland won. De singer-songwriter, ook bekend van De Wereld Draait Door, bracht op 17 maart 2017 zijn nieuwe EP uit en tourt hiermee langs de Nederlandse podia. Zijn muziek doet denken aan André Hazes, Ramses Shaffey en De Dijk.

De singer-songwriter leerde gitaarspelen tijdens een reis door Azië. Zo geboeid als hij was door muziek, zo getalenteerd bleek hij ook. Muzikaal gezien komen de invloeden komen vooral uit de sounds van de jaren zestig en zeventig; de teksten putten uit vele persoonlijke ervaringen. Het geheel resulteerde in gepassioneerde en persoonlijke liedjes.

Charl Delemarre’s ster is definitief rijzende sinds 2014. In dat jaar won hij zowel de Grote Prijs van Rotterdam als de Grote Prijs van Nederland met zijn eigen liedjes. Met de onmiskenbare erkenning van zijn talent die deze twee prijzen met zich meebrengen volgde al spoedig zijn eerste EP in 2015: 'De Bekentenis'. De single 'Zonder Jou' leidde tot een optreden bij De Wereld Draait Door, waar hij sindsdien regelmatig komt buurten. Later in 2015 volgde logischerwijs de Popronde. Charl speelde toen meer dan dertig shows verspreid door heel Nederland, en met succes. Hij wist de aandacht te vangen van de programmeurs van het meest toonaangevende festival van Nederland: Eurosonic Noorderslag, alwaar hij in januari 2016 werd gevraagd op te treden. Het verhaal van Charl werd in 2016 in volle vaart doorgezet. Samen met zijn band, bestaande uit topmuzikanten, dook hij de studio in om de tweede EP op te nemen. Dit gebeurde onder de kundige leiding van producer Anthonie Broek (De Dijk). Na de opnames toerde Charl, als voorprogramma van De Dijk, langs de Nederlandse podia.

Tijdens deze show zal de AVRO/TROS opnamen komen maken. Delemarres drummer wordt gevolgd bij de ontwikkeling van zijn zelfgebouwde drumstel, dat tijdens de show gebruikt zal worden. Daarnaast is er het voorprogramma met T.B. Florusse. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Kroepoekfabriek voor slechts 8 euro.

NIEUWE VANGST: CHARL DELEMARRE + T.B. FLORUSSE

VRIJDAG 7 APRIL, DEUREN OPEN: 20.30U, START: 21.00U

KAARTEN: 8 EURO

KIJK VOOR DE ACTUELE CONCERTAGENDA OP WWW.KROEPOEKFABRIEK.NL

Gerelateerd