Cobra in het Zonnehuis

11-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdagochtend 14 april worden er twee nieuwe exposities geopend in Het Zonnehuis. Aan de wand is het werk te zien van Lies de Jongh en Maddy Boon. Twee autodidacte kunstschilders die deel uitmaken van de Schiedamse schildersgroep “Blauwe Maendagh”.

In de beginjaren werden zij beïnvloed door de Cobra groep; vooral Appel en Corneille waren voor hen “kleurrijke” voorbeelden. Zij hebben heeft veel van hun werken nageschilderd of daarop vrije bewerkingen vervaardigd. Op deze wijze ontplooiden zij zich middels een kleurrijke en figuratieve stijl. Geleidelijk is een eigen werkstijl ontstaan – nog steeds kleurrijk en gebaseerd op primaire kleuren.

In de vitrine is het werk te zien van Ria Koks en Coby Korpershoek met “Steen In Beeld II”. Ria Koks maakt abstracte beelden van verschillende soorten steen, zoals speksteen. Coby Korpershoek werkt vooral met keramiek.
 
De exposities zijn te zien van 14 april tot en met 20 mei in Het Zonnehuis, Dillenburgsingel 5.
 
Zonnehuisgroep Vlaardingen is een integrale aanbieder van verzorging, verpleging, behandeling en dienstverlening aan voornamelijk senioren in Vlaardingen en omstreken. Uitgangspunt is met persoonsgerichte zorg op maat bijdragen aan kwaliteit van leven. Zonnehuisgroep Vlaardingen is deelnemer in de Zonnehuis Groep.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date