Communiceren met een molen

07-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Op zaterdag 10 september is het icoon van Vlaardingen, molen Aeolus, tijdens de Open Monumentendag na het zomerreces, open voor publiek.

Dit jaar staat de Open Monumentendag in het teken van symbolen en iconen. Molen Aeolus is natuurlijk op zich zelf al een icoon. De molen staat, net als andere monumenten, symbool voor onze cultuur. Ook internationaal wordt een molen gezien als herkenbaar icoon van Nederland.

De molen staat ook symbool voor communicatie. Vroeger hadden de mensen geen telefoon, radio of televisie. In die tijd konden molenaars snel een bericht doorgeven. Dat deden ze met de wieken van een molen. De molenaars zetten de wieken op een speciale manier neer. Zo kennen we de rouwstand, vreugdestand, mooimakerswerk, korte rust, lange rust of op de bil.

Op zaterdag 10 september wordt de molen ieder uur in een andere molenstand gezet.  Je kunt een mooie prijs winnen door een foto te maken en hierbij te vermelden in welke stand de molen staat. De foto kun je sturen aan info@molenaeolus.nl

Wil je meer te weten komen over het icoon van Vlaardingen, molengezegden of molenstanden? Breng dan tijdens de Open Monumenten Dag een bezoek aan molen Aeolus en de molengidsen vertellen er alles over. De molen is te bezoeken van 10.00 uur tot 15.00 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date