Complex familiedrama in Filmtheater Het Zeepaard

02-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN – In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film “Les Gardiennes” vertoond van regisseur Xavier Beauvois met Nathalie Baye, Laura Smet en Iris Bry.
 

Het verhaal

1915, Frankrijk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wanneer de mannen naar het front vertrekken, moeten op het platteland de overgebleven vrouwen al het zware werk verrichten. Terwijl ze alles op alles zetten om te overleven, zoeken de vrouwen naar een evenwicht tussen het harde werk en de terugkomst van de soldaten. De onvermoeibare Hortense Paridier (Nathalie Baye) en haar dochter bestieren de familieboerderij. Wanneer Hortense de jonge en harde werkster Francine inhuurt, ontstaat er een band van wederzijds respect en hoopt Francine eindelijk een familie gevonden te hebben. Regisseur Xavier Beauvois (Des Hommes et des Dieux) toont in Les Gardiennes – naar de roman van Ernest Pérochon – op een intieme manier de schoonheid en mysteries van het Franse platteland dat niet door het oorlogsgeweld is aangetast. Maar de nadruk ligt op het complexe familiedrama tegen de achtergrond van de Grote Oorlog. 
 

Les Gardiennes wordt vertoond op donderdag 5 april om 20.30 uur en op zondag 8 april om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

Gerelateerd