Concert Grote kerk in het teken van de Zweedse voedselhulp 75 jaar geleden

19-02-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het derde concert in de serie Café Classique op zaterdag 22 februari in de Grote Kerk staan we stil bij het feit dat het Zweedse Rode Kruis voedselhulp verleende aan Nederland in de hongerwinter van 75 jaar geleden. Voor deze gelegenheid is het Zweedse Kaja uitgenodigd om samen met het Vlaardingse Tango Extremo een dubbelconcert te geven.

Café Classique is een concertserie in de Grote Kerk – midden in Vlaardingen. Geen stijf gedoe, maar een een prachtig concert, waarbij de bar het hele concert open is en er gratis heerlijke toepasselijke hapjes geserveerd worden.

Programma:

Kaja speelt een aansprekende mix van klassieke muziek en Zweedse folklore. Muzikaal leider Livet Nord is een geziene muzikant in Zweden. Zij werd onderscheiden met de ‘Artist of the Year’ prijs, van de Sweden’s Folk & World Music Awards.

Livet Nord - Quintone (vijf snarige viool) en kalimba
Camilla Åström - Accordeon en piano
Josef Kallerdahl – Contrabas

Trio Tango Exrema blinkt uit door de fantastische arrangementen en geweldige muzikanten: pianist Rob van Kreeveld kan beschouwd worden als de ‘godfather’ van alle jazzpianisten van Nederland.
 
Bezetting Trio Tango Extremo:

Rob van Kreeveld - Piano
Sandor Kem - Contrabas
Tanya Schaap - Viool

Aanvang 20.30 (deuren open 20.00)
Entree 10 euro (pin of contant aan de deur)

reserveren mogelijk per email: f.tomei@chello.nl  (t.a.v. Frank Tomeï)

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date