Concert Thalita met een gouden randje

24-11-2014 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zaterdagavond gaf Showbrassband Thalita ter ere van haar vijftigjarig jubileum een concert in de kerk van het Leger des Heils in Vlaardingen. In een geheel uitverkochte zaal brachten Thalita en Thalita Extra een zeer gevarieerd programma ten gehore. 

Al aan het begin van de avond, na het welkomstwoord door de voorzitter Bart Beun haalde de Burgemeester van Vlaardingen, Bert Blase, een markante vrijwilliger naar voren. Tiny Penders. Zij werd verrast met een Koninklijke onderscheiding. Een staande ovatie van de zaal was het verdiende gevolg! Halverwege het concert werd Erik, oudste zoon van Tiny, naar voren gehaald door de voorzitter. Hij is dit jaar 25 jaar lid van Thalita. Een bondsspeld kreeg hij opgespeld. 

Thalita vervolge het concert zeer gevarieerd. Thalita en Thalita Extra speelden gezamenlijk maar ook apart mooi nummers, die het publiek duidelijk ontroerde. Zeker het nummer ‘To Honour Them All’, wat werd opgedragen aan de slachtoffers en nabestaanden van de vlucht MH17. 

De slagwerkgroep van Thalita liet zich ook niet onberoerd. Zij brachten twee solo stukken, waarvan het tweede stuk geheel zonder instrumenten werd uitgevoerd! Het concert werd afgesloten met een medley van een aantal bekende marsen die Thalita de afgelopen 50 jaar heeft gespeeld. Tegelijkertijd werden foto’s ‘uit de oude doos’ getoond.

Al met al een zeer geslaagde avond die werd afgesloten met een After-Party in het verenigingsgebouw van Thalita, waar nog vrolijk werd nagepraat tot in de late uurtjes.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date