Cultuur verbindt!

20-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van de vredesweek organiseert De Windwijzer samen met de vredesambassade van Vlaardingen op donderdag 22 september vanaf 19.30 uur een culturele avond met dichters, muzikanten en verhalenvertellers.

Het thema van de vredesweek is ‘Vrede verbindt’. Wat mensen verbindt om in vrede met elkaar te leven is ook hun cultuur, liederen, verhalen, dans, beeldende kunst, maaltijden en mode. Het wordt een bonte avond met bijdragen uit allerlei verschillende culturen: Syrië, Eritrea, Sudan, Somalië maar ook uit Nederland.

Burgemeester Blase zal de avond openen en daarna leest stadsdichter Look J Boden een speciaal voor de avond gemaakt gedicht voor. Dichter en schrijver Alison Martis zal de verschillende bijdragen aan elkaar praten en tussen de muziek en de gedichten door zullen enkele inspirerende filmpjes te zien zijn over verbinding, ontmoeting en vrede. In de pauze zijn er lekkere hapjes en drankjes. Kortom: een feestelijke avond die u niet mag missen!

De toegang is vrij. Wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

Gerelateerd