Cursisten Galerie De Duig tonen hun werk

02-07-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 9 tot en met 31 juli tonen cursisten van Galerie De Duig voor de 32e keer hun werk. Net als voorgaande jaren wordt er een selectie getoond van werk gemaakt door leerlingen. Een verschil met voorgaande jaren is dat het dit keer voor het eerst een verkoop–tentoonstelling is. Deze expositie zal worden geopend op 9 juli om 15.30 uur door Stefanie Solleveld, fractievoorzitter PvdA Vlaardingen.

Dit is voorlopig de laatste expositie. In augustus is de galerie gesloten en in september is de galerie weer terug met een veiling van het werk van Dick Kats. Hierover binnenkort meer.

De Duig staat bekend om het lesgeven in de fijnschilderkunst, een techniek die bijna nergens meer wordt onderwezen. Hierdoor komen cursisten al jaren van heinde en ver naar De Duig om lessen te volgen. Het werk van de cursisten van De Duig kenmerkt zich in het realisme. Veel cursisten exposeren inmiddels zelf in verschillende galeries en expositieruimtes verspreid door het land en vaak met succes. Het niveau ligt hoog en het werk mag zeker gezien worden, zo ook weer tijdens deze expositie. Er zal werk getoond worden van zowel beginnende als gevorderde leerlingen, in de navolgende technieken: aquarel, olieverf, grafiet en kleurpotlood. Er zijn ook dit keer weer veel verschillende onderwerpen te zien uiteenlopend van een landschap met olifanten tot en met een menselijke schedel.

 

Waarom een verkoop-tentoonstelling?

Al die jaren dat er exposities waren van werk van de cursisten is er vraag geweest naar de prijs van de werk en/of het te koop zou zijn. Uiteraard is het daarnaast ook een mooie stimulans voor de cursisten als zij een werk verkopen.

Iedereen die de expositie wil komen bezichtigen is van harte welkom. Tevens is er de mogelijkheid om u in te schrijven voor het komende seizoen, september 2016 t/m juni 2017.  Er zijn nog maar enkele dagdelen beschikbaar, dus wees er snel bij!

De galerie is tijdens de expositie iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie: www.galeriededuig.nl .Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date