Dauwtrappen met gidsen in de Broekpolder

26-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Ben je een echte vroege vogel? De Broekpoldergidsen dagen je uit om op zondag 1 mei mee te gaan voor een wandeling door het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Zij starten om 05.45 uur en gaan op zoek naar vogels. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Juist in deze vroege uren, als de natuur ontwaakt, zijn veel vogels actief. Zij zoeken voedsel, bouwen aan hun nest of verzorgen hun kroost.

Deelname aan de wandeling kost € 2 per persoon. Houders van de vrijwilligerspas betalen niets. De gidsen ontvangen je bij de picknicktafels in het Klauterwoud aan de Watersportweg, ongeveer 300 meter voorbij de Polderpoort.

Zij geven het advies om kleding (lange broek) en schoeisel aan te passen aan de (weers)omstandigheden. Laarzen zijn voor deze wandeling het meest geschikt. Ook honden mogen meewandelen, maar wel aangelijnd.        

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl  .  Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang van 15 personen. Als u zich niet aanmeldt kan het zijn dat u niet mee kunt.

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende zijn de lentewandelingen op 28 mei en 26 juni.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: federatiebroekpolder.nl .

Gerelateerd