Categorieën

Service

Dazed and Confused in Het Zeepaard

Dazed and Confused in Het Zeepaard
Uit

Dazed and Confused in Het Zeepaard

  • Redactie
  • 29-09-2014
  • Uit

VLAARDINGEN - Independent regisseur Richard Linklater (Boyhood) gold in de jaren negentig als de chroniqueur van de ‘slacker’-generatie. In zijn derde lange speelfilm schetst hij een ironisch, humoristisch en inlevend portret van een groep post-pubers in Austin, Texas. 

Het jaar is 1976. Het is de laatste schooldag van een stel middelbare scholieren. Geen groep uitgelaten tieners die de toekomst hoopvol tegemoet ziet maar een stel dat hun laatste schooldag viert op het ritme van de verveling van alle voorgaande schooldagen. Dat kan natuurlijk alleen maar doorbroken worden met drank, seks en rock ‘n’ roll! 

Linklater weet de sfeer van die tijd en de ‘attitude’ van de suburban teenager enorm goed te treffen. De soundtrack met nummers van o.a. Aerosmith, Black Sabbath, ZZ Top en Deep Purple maken het tijdsbeeld compleet. Dazed and Confused is nooit eerder in Nederland te zien geweest en is nu speciaal (mét Nederlandse ondertiteling) in de week voor Boyhood te zien in het filmtheater! 

De film wordt vertoond in de JT bioscoop op het Veerplein op donderdag 2 oktober om 20.30 uur en zondag 5 oktober om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl. De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.