De Bibliotheek maakt je rijker

24-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag startte de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek Vlaardingen. Het motto van de campagne is: De Bibliotheek maakt je rijker.

De campagne is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de Bibliotheek zoveel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de Bibliotheek een divers aanbod van activiteiten biedt zoals lezingen, workshops en cursussen. Denk hierbij aan het opdoen van digitale vaardigheden door middel van cursussen/workshops zoals Klik & Tik of Digisterker. Of lezingen over diverse thema’s, vaak gratis toegankelijk of met korting voor leden. Belangrijk in de Bibliotheek van nu is ook het laagdrempelig aanbieden van faciliteiten zoals wifi en internetpc’s.

Naast de diverse collectie boeken en andere materialen biedt de Bibliotheek voor iedere inwoner van Vlaardingen een fijne plek om te vertoeven, zich te ontspannen, maar juist ook om zichzelf te ontwikkelen. Daarom is er deze campagne die bijdraagt aan een positief imago, want “de Bibliotheek maakt je rijker!”

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontdekken zijn de kernbegrippen. De Bibliotheek is daarmee een speeltuin van kennis, prikkeling en ervaring voor ieder individu. Ben je lid van de bibliotheek: zeg het voort. Nog niet in de bibliotheek geweest of geen lid? Kom eens langs en ervaar het zelf.

Gerelateerd