De Brei Bende breit sjaals voor het Villa Voice Kinderkoor

20-12-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De dames van de Brei Bende uit de Babberspolder hebben hun breitalent ingezet om het Villa Voice Kinderkoor uit Vlaardingen/ Schiedam een handje te helpen. De kinderen doen een aantal Kerstoptredens, buiten in de kou. De sjaals zorgen ervoor dat de kinderen lekker warm blijven, én er mooi als één geheel uit zien. De kinderen zingen aanstaande zondag bij het Dickensfestijn in Schiedam (14.30u, Dam Schiedam), en daar komen de sjaals ook van pas voor een optreden in Dickensstijl. 

Zangdocent Roosje was fanatiek in haar eentje begonnen 40 sjaals te breien, maar dat viel behoorlijk tegen met de tijd die ze had. De hulp van de oma van een van de Villa Voice-zangleerlingen én haar breiende vriendinnen kwam daarom als geroepen. Het is leuk om te zien dat de dames hun eigen ‘handtekening’ hebben. De sjaals zijn qua kleuren allemaal op elkaar afgestemd, maar iedere dame heeft weer een ander patroon of een andere steek gebruikt. Samen vormt het een supermooi geheel!

Roosje vertelt dat ze het zo leuk vond om hulp te krijgen van deze dames. De Brei Bende breit op maandagen in het buurtpunt aan de Rotterdamseweg en Roosje heeft een hele middag samen met de dames zitten breien. Heel gezellig en ze heeft ook nog wat nieuwe breitrucs mogen leren. Het Kinderkoor kan nu jaren vooruit en er mooi bijstaan tijdens optredens in de koude buitenlucht.

Om de dames te bedanken ontvangen zij zondag de lekkerste brownies van Vlaardingen, gebakken door Stichting Hope4Kate. Zo helpen we een lief Vlaardings kind met een aangeboren beperking en haar ouders weer een klein handje. Wat fijn om elkaar te helpen als dat kan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date