Categorieën

Service

De KF gaat weer eens Lekker Laag

De KF gaat weer eens Lekker Laag
Uit

De KF gaat weer eens Lekker Laag

  • Redactie
  • 28-11-2015
  • Uit
De KF gaat weer eens Lekker Laag

VLAARDINGEN - Eindelijk! Na de laatste editie van mei kunnen we weer vol gas: 5 december duiken we terug in de tijd, richting de roots. Dubstep en drum ’n bass zullen de vloer doen schudden. In december mogen we een killer, all-star line-up verwelkomen: nieuwe helden The Illuminated, oude rot Nicon plus het trio Korrupt, Exodite en Single Drop. Lekker Laag is terug, en hoe!


The Illuminated

De oorsprong van dubstep kent in elk geval drie vaststaande feiten: het is ontstaan in Zuid-Londen (Croydon), komt voort uit een mengeling van elementen uit dub/reggea, garage, grime en drum ’n bass en is heftig geënt op de soundsystem cultuur die we kennen uit Jamaica. Dat laatste doet Wil Benton, oprichter van bassblog Fat Kid On Fire, met name denken aan The Illuminated, de formatie die hun geluid inspireert op die old-skool vibe. Hun productie vingen al snel de blik van vermaarde producers als Skream en Benga, min of meer de grondleggers van het genre. Support van andere namen volgde dan ook al snel, waaronder van BBC’s Radio 1. Volgens Fat Kid On Fire staan ze dan ook genomineerd om zich in het rijtje te voegen waar we ook namen als Noisia en Icicle mogen terugvinden: de top van de vaderlandse bassmusic,


Nicon

Heeft deze man voor jou echt nog een introductie nodig? Zo ja, dan start hier je opleiding: Nicon is met Subway één van de twee grote promotors van dubstep in Nederland geweest. Waar Subway voornamelijk huishield in Rotterdam, was broer Oi! de huishouder in Amsterdam. In de begindagen van de dubstep, zeg van 2005 – 2008, wisten zij gezamenlijk de dubstep naar Nederland te brengen. En reken maar dat Nicon dat met verve heeft gedaan. De 28e zal hij laten zien dat de ‘sound of dubstep’ nog steeds actueel is en gemaakt om op los te gaan.


Korrupt

Deze Rotterdammert is er één met vele talenten. Na zijn ontdekking van ‘dark bass music’ in 2004 maakte hij er een sport van op platforms als Soundcloud messcherpe analyses van tracks te droppen. Dat deed hij zo succesvol dat hij een naam in de scene kweekte en door Fat Kid On Fire al snel gerekruteerd werd als hun muziekcriticus. Die bezigheden zijn uitgemond in A&R werkzaamheden voor FKOF en daarnaast host hij de FKOF Sessions op Fokus.fm. Terloops zal hem je nog aantreffen op diverse festivals en in vele clubs die Europa rijk is. Want het gaat tenslotte om het feestje.


Single Drop

Single Drop is er voor de DnB, met hart en ziel. Na de start op de bekende zolderkamer werd het gas ingetrapt en nimmer losgelaten. Als resident van HRTZ in Dordrecht en sinds kort met contract op zak, heeft hij de booth mogen delen met namen als Black Sun Empire, Leaker en ADI-J. Hij neemt je sowieso mee langs het beste binnen de drum ’n bass, of dat nou jump-up of neurofunk is, zal niemand ene moer schelen. Gas erop!


Exodite

Local hero Exodite groeit. Niet fysiek, want die leeftijd is al lang gepasseerd. Wel als showman, dj en producer. Na het binnenstebuiten keren van PRSPCT gaat deze held steeds harder. Gelukkig vinden we Exodite nog steeds als resident aan onze zijde! Wees voorbereid, oordopjes geadviseerd..

Let op: minimumleeftijd 16 jaar. ID verplicht bij binnenkomst voor allen.

Tickets: HIER!

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op kroepoekfabriek