De Kulk richt het oog op 'Buiten'

09-07-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het lag er eigenlijk altijd al, een groene oase aan de 'stille zijde' van zwembad De Kulk. Alleen, er gebeurde zo goed als niets mee. ,,Maar daar gaan we verandering in brengen'', vertelt Philip Burlet, algemeen manager van De Kulk. Juist die buitenruimte moet het nieuwe paradepaardje worden van zwembad De Kulk.

Luxe ligbedden, tafeltjes en stoelen alles geheel naar keuze op een zonovergoten plek of in de schaduw, voor de kinderen een air trampoline en groen, veel groen. Allemaal gloednieuw, op het lommer na dan. De buitenruimte van de Kulk is een pareltje dat waarschijnlijk maar bij weinig Vlaardingers bekend is. ,,En daar willen we dolgraag verandering in brengen'', vertelt Burlet tijdens een rondleiding voor de pers op woensdag 8 juli.

Er is al veel in de buitenruimte geïnvesteerd maar er komt nog meer. Het terras bij de Brasserie wordt bijvoorbeeld overkapt. er komt een tent van tien bij vijf meter die aan de achterzijde kan worden afgesloten zodat je er ook heerlijk uit de wind kan zitten. Een verblijf in het 'Buiten' is losgekoppeld van een bezoek aan het zwembad. Je kunt gewoon langskomen voor een hapje te eten of iets te drinken zonder de zwemkleren aan te trekken. Een combinatie van de twee blijft uiteraard wel mogelijk.

Burlet blijft de mogelijkheden uitbreiden. Er komt deze zomer ook een uitgebreid recreatief programma: bezigheden voor de kinderen staan al op het programma maar ook aan de volwassenen wordt gedacht. ,,We hebben muziek en gedurende de zomeravonden komt er bijvoorbeeld een buitenbios: Blockbusters kijken in een mooie groene omgeving.'' Burlets enthousiasme is aanstekelijk. Om ideeën zit hij niet verlegen. Zo komen er bij de Kulk ook twee sloepen te liggen die je kunt huren en waarmee je heerlijk de Vaart op kunt.

Zwembad De Kulk moet zo weer een plek worden - midden in Vlaardingen - waar het hele gezin terecht kan om te zwemmen, te eten, te drinken, te ontspannen en vooral een leuke dag te hebben. Een plek waar het blauw van het binnen en het groen van het buiten mensen moeten verleiden. Het personeel zorgt er gedurende je verblijf wel voor dat het je aan niets ontbreekt.

De Buitenruimte van de Kulk wordt zaterdag 18 juli officieel voor het publiek geopend maar u kunt er nu al terecht!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date