De Slag in stripvorm en gesigneerd

01-06-2018 Uit Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN - Vanaf 21 februari 2018 verschijnt wekelijks een vervolgstrip van Dirk III en de slag bij Vlaardingen in 1018 in Groot Vlaardingen,  gemaakt door Wouter Sterkenburg en Cees Eykelenboom. Het beeldverhaal vertelt op eenvoudige en ludieke wijze het verhaal rond het begin van de elfde eeuw waar graaf Dirk een groot leger van de Duitse keizer verslaat en het ontstaan van Holland inluidt. De strip telt 16 afleveringen die in zwart wit wekelijks worden geplaatst en waarmee de basis is gevormd voor een 28 pagina’s tellend stripboekje dat in een oplage van 1018 exemplaren is gedrukt ter herinnering aan dit jubileumjaar.

Dat boekje was vanavond het middelpunt van een signeersessie bij boekhandel Plantage Pontier aan het Veerplein. Schrijver Cees Eykelenboom en tekenaar Wouter Sterkenburg ontvingen de kooplustige fans die beslist een eigen en gesigneerd exemplaar wilden bemachtigen en natuurlijk een praatje wilden maken met beiden.

Wilt u ook deze collectors item in uw bezit hebben? Bestel hem dan bij Cees Eykelenboom via het emailadres c.eykelenboom@ziggo.nl  voor €7,50 of natuurlijk bij boekhandel Plantage Pontier.