De Wannebiezz geridderd.

08-02-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Na hun kroonjaar, dat bol stond van de festiviteiten en huldigingen, viel de Wannebiezz afgelopen zaterdag nog een grote eer te beurt. In hun basisplaats Rotterdam zijn zij onder grote belangstelling geridderd.

Na een vorstelijk ontvangst door hoogwaardigheidsbekleders en diverse toespraken, sloeg Prins Lombard de 5e van carnavalsvereniging De Noelemakkers hen tot ridder in de orde van de grote Noel. De van nature opstandige Wannebiezz zijn niet snel te verleiden tot een knieval, hoewel Gilles nog wel eens een uitzondering maakt, maar onder het toeziend oog van de voltallige raad zaten Arie, Rocco en Gilles gebroederlijk naast elkaar en ondergingen de ceremonie met zichtbare trots.

Na het omhangen van ‘de Noel’ en de ridderslag mogen zij zich "Ridder in de Orde van de Grote Noel" noemen en aansluiten bij het illuster rijtje voorgangers waaronder Coen Moulijn, Annie de Reuver, Gerard Cox, Jacques Herb, Rita Young, Ben Cramer, Gerard Meijer, Ernst Happel, Eddy Treijtel, Bob Offenberg en Nelli Cooman. De doorgaans onverstoorbare Arie moest na afloop toegeven, hoewel niet van harte, dat hij vochtige ogen had achter zijn eeuwige zonnebril.

Nu de mannen in de ridderstand zijn verheven, dienen zij officieel aangesproken te worden met “Hoogwelgeboren heer”, maar ondanks een kort tegenstribbelen van Rocco hebben de ridders aangegeven dat ze bij voorkeur met hun voornaam worden aangesproken en dat iedereen “gewoon lekker je en jij mot blijven lopen te zeggen”. Ze zijn zo lekker gewoon gebleven en zeg nou zelf: de Hoogwelgeboren Wannebiezz, dat past toch van geen kanten?    

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date