De wondere wereld van O.C. Hooymeijer

16-10-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 1 november om 20.00 uur houdt beeldend kunstenaar en schrijver Onno Hooijmeijer in De Windwijzer een lezing over zijn werk. O.C. Hooymeijer is geboren en heeft zijn jeugd doorgebracht in Vlaardingen. Tegenwoordig woont hij midden in het zuid-Friese Spanga, te midden van plassen en grienden, waar hij als amateur vogelaar zijn hart op kan halen aan alles wat daar groeit en bloeit.

O. C. Hooymeijer is beeldend kunstenaar en ook schrijver van het boek ‘De kleine gids voor de niet-bestaande vogels van Europa’. Vogels zijn de afgelopen jaren 'zijn' thema geweest. Hij heeft met een ongebreidelde fantasie niet-bestaande vogels getekend en geschilderd en daar ook beschrijvingen bij geleverd die zo uit een vogelgids zouden kunnen zijn 'weggelopen', maar dan wel gelardeerd met de onnavolgbare humor van de kunstenaar/schrijver. Tijdens deze lezing neemt kunstenaar, vogelaar en rasverteller O.C. Hooymeijer ons mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels en kunst en waarin werkelijkheid en fantasie vaak niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt immers het motto 'het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn'.

Kosten: € 7,50,- (Scholieren: 5,00 euro, op vertoon van hun schoolpas). Aanmelden : via info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95

Gerelateerd