Categorieën

Service

Debuutroman van Christiaan Zachariasse uit Vlaardingen

Debuutroman van Christiaan Zachariasse uit Vlaardingen
Uit

Debuutroman van Christiaan Zachariasse uit Vlaardingen

  • Redactie
  • 23-11-2015
  • Uit
Debuutroman van Christiaan Zachariasse uit Vlaardingen
VLAARDINGEN - Terugkeer der Zielen, de debuutroman van de Vlaardingse schrijver Christiaan Zachariasse ligt sinds deze week in de boekhandel van Vlaardingen en is online verkrijgbaar via boekscout.nl. De roman vertelt het levensverhaal van de Rotterdamse bankier Antoon Saaftinge. Zijn huishoudster wordt zwanger van hem. Beiden dragen dit grote geheim met zich mee. Zij vertrekt naar Nederlands%u2010Indië waar het onwettige kind opgroeit als zoon van een planter. Antoon blijft in Nederland met zijn wettige echtgenote. Er vindt een fataal ongeluk plaats in Indië, waarbij de onwettige zoon komt te overlijden. Op exact hetzelfde moment van het ongeluk, wordt in Rotterdam de nu wettige zoon van Antoon geboren. Is het toeval of lotsbestemming?

Er zijn liefde, intriges, verraad, oorlog en verzet. Jaren later, na het overlijden van Antoon komt zijn zoon erachter dat hij een halfbroer heeft gehad in Indië. Het intrigeert hem en hij besluit erheen te gaan op zoek naar antwoorden. Een spannende roman die zich afspeelt tussen 1918 en 1981, waarbij Rotterdam en omgeving én Nederlands-Indië, centraal staan.

Christiaan Zachariasse, geboren in Tholen, is al jaren woonachtig in Vlaardingen en na zijn werkzame leven waarin hij in beslag werd genomen door zijn eigen bedrijf, heeft hij zijn passie voor verhalen vorm gegeven in zijn nieuwe debuutroman. Hij vindt het boeiend om een verhaal te verzinnen en karakters tot leven te brengen. Dit keer speelt het verhaal zich af in de omgeving die hij het beste kent.