Categorieën

Service

Deltaboy JB Meijers spoelt aan in de Stadsgehoorzaal

Deltaboy JB Meijers spoelt aan in de Stadsgehoorzaal
Uit

Deltaboy JB Meijers spoelt aan in de Stadsgehoorzaal

  • Redactie
  • 29-01-2020
  • Uit
Deltaboy JB Meijers spoelt aan in de Stadsgehoorzaal
VLAARDINGEN - Jan-Bart “JB” Meijers behoort tot één van de bekendste en succesvolste Nederlandse muzikanten. Zo heeft hij gespeeld, geproduceerd en geschreven met o.a. The Common Linnets, De Dijk, Carice van Houten, Acda en de Munnik, Bløf, Frank Boeijen, Go Back To The Zoo en ga zo maar door. Maar ook in de theaterwereld is JB geen onbekende, door zijn muzikale bijdrage aan Stage Entertainment musical ‘De Tweeling’. Nu is het tijd voor een solo-theatertour: Deltaboy, waarmee hij op donderdag 30 januari een bezoekje brengt aan de Stadsgehoorzaal. 

De aanleiding voor deze nieuwe stap in zijn omvangrijke carrière was een ontmoeting in het broeierige zuiden van de Verenigde Staten. In een muziekstudio waar Howlin’ Wolf, Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis en vele anderen hun eerste schreden op hun muzikale pad zetten, raakte hij in gesprek met een bekende blues muzikant. Deze vroeg zich af hoe het kon dat JB blues speelde zoals hij dat doet, terwijl hij uit Europa komt. Toen JB vertelde dat hij van de Zeeuwse eilanden komt en gewoon speelt wat in zich opkomt, viel het kwartje bij de andere muzikant meteen: “Je bent een Deltaboy, net als wij hier in Mississippi!” 

Dit was een belangrijk moment voor JB. Immers, is Zeeland niet net als Mississippi een voornamelijk agrarisch gebied met veel water, waar mensen hard werken, wat niet bepaald de economische motor van hun land is, waar infrastructuur niet hoog in het vaandel staat, waar de tijd net een stukje langzamer gaat en soms lijkt stil te staan? Is de Deltablues niet de oorspronkelijke bron waar JB bewust of onbewust zijn omvangrijke carrière aan te danken heeft? Hoe ver reiken de tentakels van deze oude muziekvorm in de hedendaagse muzikale vormen? 

Vragen die JB zich sinds kort stelt en waar hij in zijn theatertour antwoorden voor gaat zoeken. Een bluespurist is hij allerminst, maar de geest van mensen als Robert Johnson, Skip James, Blind Willie McTell, Muddy Waters en John Lee Hooker alsmede Duke Ellington, Count Basie en Charlie Christian is nooit ver weg in JB’s werk. Nooit! 

JB Mejiers - Deltaboy
Donderdag 30 januari 20:30 uur
Toegangsprijs: € 22,00 incl. consumptie
Kaarten HIER te koop

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →