Categorieën

Service

Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

Deze week in Filmtheater Het Zeepaard
Uit

Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

  • Redactie
  • 23-10-2017
  • Uit
VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard draait deze week de film "Une Vie" van regisseur Stéphane Brizé, met onder meer Judith Chemla, Yolande Moreau, Jean-Pierre Darroussin en Swann Arlaud.


Het verhaal

Gevoelig drama over de voor- en tegenspoed in het leven van een jonge vrouw in het Frankrijk van de 19de eeuw. Naar de gelijknamige roman van Guy de Maupassant uit 1883. Normandië, 1819. Jeanne Le Perthuis des Vauds, een overbeschermde jonge vrouw vol kinderdromen, heeft nog maar net de nonnenschool en haar studies achter zich gelaten, wanneer ze met Julien de Lamare trouwt. Al snel blijkt dat Julien bijzonder vrekkig, hard en labiel is. Langzaam maar zeker ziet Jeanne al haar dromen in rook opgaan. Une Vie volgt het hoofdpersonage van haar twintigste tot haar zevenenveertigste jaar. Alle belangrijke gebeurtenissen uit de roman passeren de revue. Regisseur Stéphane Brizé koos voor Une Vie bewust voor het bijna vierkante klassieke beeldformaat, omdat dit Jeanne inklemt in haar eigen leven, waaruit ontsnappen vrijwel onmogelijk is.

Une vie draait op donderdag 26 oktober om 20.30 uur en op zondag 29 oktober om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl 

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.




Vue Vlaardingen

Veerplein 134e, Vlaardingen

Meer over Vue Vlaardingen →