Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

17-09-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week wordt in Filmtheater Het Zeepaard de film "Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot" vertoond van de bekende regisseur Gus van Sant, met acteurs Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black en anderen.


Het verhaal 

De nieuwe film van Gus van Sant (To Die For, Good Will Hunting, Elephant) is een zeer geslaagde biopic over de Amerikaanse cartoonist John Callahan (1951-2010), gebaseerd op diens autobiografie. John (Joaquin Phoenix) bruist van levenslust, heeft een talent voor politiek incorrecte humor maar ook een drankprobleem. Wanneer hij na een wilde nacht door een auto-ongeluk verlamd raakt en in een rolstoel belandt, komt zijn afhankelijkheid van de drank in een ander licht te staan. Vanuit een vrij uitzichtloze situatie werkt hij zich langzaam weer op. Bij een AA-groep leert hij de excentrieke coach en sponsor Donnie (Jonah Hill) kennen, die hem steunt in zijn strijd. John ontdekt zijn talent als cartoontekenaar. Gewapend met een stevige dosis zwarte humor en een ontwapenende eerlijkheid verwerft hij uiteindelijk nationale faam.

"Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot" wordt vertoond op donderdag 20 september om 20.30 uur en op zondag 23 september om 16.15 uur.

Reserveren via www.hetzeepaard.nl  De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.