Categorieën

Service

Doe mee aan de tuinvlindertelling

Doe mee aan de tuinvlindertelling
Uit

Doe mee aan de tuinvlindertelling

  • Redactie
  • 27-07-2017
  • Uit
Doe mee aan de tuinvlindertelling
VLAARDINGEN - Op 4, 5 en 6 augustus houdt De Vlinderstichting haar jaarlijkse Tuinvlindertelling. Alle natuurliefhebbers van Nederland wordt gevraagd op om een kwartiertje in de eigen tuin de vlinders te tellen. Dit levert een schat aan informatie op over het voorkomen en de aantallen van vlinders, die heel belangrijk is voor effectieve bescherming. Doe ook mee!

 

Meedoen is eenvoudig

In het eerste weekend van augustus kijkt u een kwartier lang in uw tuin welke vlinders u ziet. Turf hoeveel van elke soort u tegelijkertijd ziet, en geef het hoogste aantal door. Op deze manier voorkomt u dat u vlinders dubbel telt. U kunt uw telling doorgeven via de Vlindermee app, te vinden in de App Store of Google Play, of via de website www.vlindermee.nl . Het maakt overigens niet uit of u een grote tuin heeft of een klein balkon; vlinders discrimineren niet op grootte, alleen op planten.

 

Vorig jaar

In 2016 is er in 3.383 tuinen in Nederland geteld en zijn er wel 52.462 vlinders waargenomen. De top drie van meest geziene vlinders bestaat uit de atalanta, de kleine vos en de dagpauwoog. Alles over de vlinders en tellingen is terug te vinden op de website www.vlindermee.nl .

 

Tellen is leuk!

Bent u na de Tuinvlindertelling zo enthousiast dat u vaker wilt tellen? Dat kan! De website en de app zijn het hele jaar door beschikbaar en het is altijd mogelijk een telling in te voeren.