Doe mee met het Vlaardings Dictee!

08-03-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Rotary Club Vlaardingen organiseert op 18 april voor de vijfde keer het Groot Vlaardings Dictee waaraan kan worden deelgenomen door teams van tien personen.  De deelnemende teams dienen hun team te laten sponsoren, zodat zij een bedrag bijeen brengen van duizend euro per team. De kosten van het dictee worden opgebracht door Rotary Club Vlaardingen door eigen sponsoring, zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de goede doelen. 

Voor 2017 zijn dat een vijftal lokale doelen, die ieder met een bedrag van € 500,- worden gesteund. Het hoofddoel voor 2017 is echter ‘Schoon water voor 20.000 mensen in Cambodja’. Een van onze leden heeft de Stichting Toetssteen opgericht die jaarlijks met een team vrijwilligers woningen bouwt voor de armste mensen in Cambodja. Ook zorgen zij ervoor dat de mensen in die woongemeenschappen beschikking krijgen over schoon water, een eerste levensbehoefte. Dit doel is dit jaar gekozen als doel voor de opbrengst van het Groot Vlaardings Dictee.

Het dictee bestaat uit acht zinnen. Na de eerste vier zinnen worden de teksten opgehaald om het corrigeren vlot te laten verlopen. Na de tweede vier zinnen is het tijd om even stoom af te blazen in de pauze, direct gevolgd door de hilarische cursus Plat Rotterdams door Roel Pot. Na afloop hiervan volgt meteen de uitslag.

Natuurlijk is het gewoon leuk om deel te nemen, maar het winnende team gaat er ook vandoor met een geweldige prijs: een geheel verzorgd diner met het hele team in het Delta Hotel.

Wilt u meer weten over of deelnemen aan dit geweldige evenement ten bate van het goede doel, ga dan naar www.grootvlaardingsdictee.nl!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date