Donatie van Rabobank voor Klauterwoud

05-02-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag ontving het bestuur van Stichting Klauterwoud een donatie van de Rabobank Rotterdam. De bank heeft een speciaal fonds van waaruit ondersteuning wordt gegeven aan mensen en organisaties bij het verwezenlijken van ambities.

Het Klauterwoud heeft de ambitie de jeugd tot meer bewegen aan te zetten. En plezier te hebben in het zich frank en vrij bewegen in de natuur. Dat geldt voor alle kinderen, inclusief kinderen met beperkingen, dus ook bijvoorbeeld met een rolstoel. Voor het Klauterwoud is een inrichtingsplan gemaakt dat in de komende tijd uitgevoerd zal worden afhankelijk van beschikbare fondsen. Met de cheque van maar liefst €4840 komt de realisering daarvan snel dichterbij.     

Veel is al bereikt, veel zal nog gedaan moeten worden. Het hele gebied van 25 hectare is al rolstoeltoegankelijk gemaakt, een nieuwe uitkijktoren is gerealiseerd , en er is een tokkelbaan. Naar verwachting zal in mei het aangepaste Speeleiland en een speciaal rolstoel-avonturen-pad worden geopend.

De ambities reiken nog verder: het plan is de natuurwaarden in het gebied te vergroten door aanleg van Bloesembos, Bamboebos, een Bramentunnelroute, Veldbloemen, wilde kruiden en vlinderstruiken. Ook wordt het klimmen en klauteren gestimuleerd door aanleg van onder meer klauterkeien en liggende klimbomen.

Het Klauterwoud wordt niet in een keer ingericht, maar het zal met de ontwikkelingen van het gebruik meegroeien. Voorop staat dat alle kinderen, met en zonder beperkingen er samen kunnen spelen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date