Driemansformatie brengt rootsrock naar Vlaardingen

16-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - T-99 brengt op vrijdag 22 september rootsrock van hoog niveau naar De Kroepoekfabriek. De driemansformatie draait al een tijdje mee en maakt met rock ’n roll en rhythm ’n blues doordrenkte muziek, maar is ook niet vies van invloeden uit de jazz, country, folk en punk. Het support komt van eenmansband Robbing Banks.

T-99

Dit Amsterdamse trio draait al sinds 1999 mee en heeft na een korte stop in 2009 opnieuw de boel wakker geschud. De meest recente prestatie van de band is het zesde album ‘BEDLAM!’ uit 2016. T-99 heeft door de jaren heen mogen optreden met legendes als wijlen Chuck Berry (!), Dr. John en Little Feat en kon de goedkeuring wegdragen van BBC’s Mark Lamarr. Ze hebben opgetreden in radioshows en tv-programma’s over de hele wereld, deden honderden shows en hielden er diverse zijprojecten op na, waaronder Cuban Heels en het graag geziene Maison du Malheur. Verwacht een show die een je schop onder je hol geeft en opnieuw laat ontdekken wat er zo goed is aan dat heerlijke, vuige en rammelende geluid van de rootsrock.

Robbing Banks

Plots was hij daar… one-man-band Robbing Banks. De karakteristieke stem van Robin van Saaze in combinatie met krachtige, rauwe garage rock laat je denken dat je naar een volledige band aan het luisteren bent. Maar niets is minder waar! Robbing Banks zingt, schreeuwt en tiert al rammelend op zijn gitaar terwijl hij rake klappen uitdeelt met de kick en snare bij zijn voeten, waarbij hij feilloos van hard naar zacht gaat en van vuig naar intiem. De one-man-band werd geselecteerd voor de Popronde, deed ‘de minuut’ bij De Wereld Draait Door en het voorprogramma voor o.a. Seasick Steve, Curtis Harding en The Deaf.

T-99 + ROBBING BANKS, VRIJDAG 22 SEPTEMBER 2017
DEUR OPEN: 20:30 UUR | START: 21:00 UUR | VVK 10 EURO | DEUR 13 EURO
KAARTEN VERKRIJGBAAR OP WWW.KROEPOEKFABRIEK.NL