Eens even iets anders met Jeroen Zijlstra

04-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Herkent u uzelf stiekem wel eens in Ebenezer Scrooge of de Grinch? Dan is de muziekvoorstelling Liedjes voor tegen de Kerst op vrijdag 7 december u op het lijf geschreven! Want wat kunnen die kerstdagen toch absurd lang duren en tergend langzaam voorbij gaan! Zanger en trompettist Jeroen Zijlstra is het helemaal met u eens en daarom maakte hij, midden in ‘the most wonderful time of the year’, een anti-kerst voorstelling om met zijn band deze barre tijden door te komen. 

Beslagen ruiten, echtscheiding, drankprobleem... Zijlstra luistert ieders besneeuwd gemoed op met rake bespiegelingen, juiste akkoorden en trompetgeschal. Bij hem geen Wham!, Bing Crosby of Mariah Carey, maar originele kers(t)verse liedjes met een diepere betekenis dan het ondertussen cliché geworden ‘Vrede op aarde’. 

Zelf blijft Zijlstra, als voormalig Noordzeevisser, maar ook als improviserend musicus, scherp aan de wind varen, spelenderwijs koersend op zijn innerlijk kompas. Zijlstra heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor zijn werk, waaronder de Annie M.G. Schmidtprijs voor zijn lied ‘Durgerdam slaapt’ en in 2014 de Dirk Witte Prijs voor zijn gehele oeuvre. Ook krijgt hij veel lof van de critici, die hem bewonderen om zijn gebruik van passende maritieme metaforen en het creëren van een bluesy sfeer met zijn fonkelende trompet. 

Zijlstra zal ervoor zorgen dat u niet de hele decembermaand met een somber gevoel hoeft door te brengen. Met zijn liedjes weet hij u weer in jubelstemming te krijgen! Enthousiast geworden om niet enthousiast te zijn over Kerst? Mis het dan niet! 

Vrijdag 7 december 20.30 uur (deuren open 19:30 uur), toegangsprijs € 19,00 incl. pauzedrankje.

Gerelateerd