Eerbetoon aan George Harrison door topmuzikanten

14-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 20 april brengt een scala aan Nederlandse topmuzikanten een waardig eerbetoon aan ‘stille Beatle’ George Harrison in De Kroepoekfabriek, ter ere van de 75e verjaardag van de popmuzikant.

Een gezelschap bestaande uit Nederlands beste muzikanten gaan daarom de clubs in met de show ‘While My Guitar Gently Wheeps: A Tribute to George Harrison’. De muzikanten komen uit bands als Nielson, Drive Like Maria, Douwe Bob, Erwin Nyhoff, Van Velzen en The Dutch Eagles. De voorliefde voor de smaakvolle gitaarpartijen van Harrison en zijn memorabele nummers zijn de bindende factor voor de groep muzikanten.


George Harrison

Als leadgitarist van The Beatles was Harrison (1943-2001) niet een groot virtuoos. Waar hij echter wel in uitblonk, was arrangeren en componeren. Aangestoken door rock ’n rollhelden als Carl Perkins, bewoog hij zich later richting het experiment. Zo introduceerde hij de Indische sitar in de westerse popmuziek en kreeg ook de 12-snarige gitaar een plek.

Ondanks zijn talent stond Harrison als onderdeel van The Beatles altijd in de schaduw van schrijverskoppel Lennon en McCartney. Vanaf 1969 keerde het tij en ontving hij publieke erkenning voor zijn composities, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met John en Paul. Op Georges naam staan zeker drie van de mooiste Beatles-liedjes: ‘While My Guitar Gently Weeps’, ‘Here Comes The Sun’ en ‘Something’.

Ook na zijn periode bij The Beatles is Harrison productief geweest. Met name het soloalbum ‘All Things Must Pass’ behoort tot de klassiekers volgens menig popliefhebber. Ook volgden samenwerkingen met grootheden als Eric Clapton, Billy Preston en Bob Dylan, een ijzersterke plaat in de vorm van ‘Cloud Nine’, en allstarband ‘The Travelling Willburys. Hierin namen ook Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan deel. De muzikant overleed in 2001 als gevolg van kanker, slechts 58 jaar oud.

Tijdens de show van 20 april zullen zowel nummers uit zijn Beatles-periode als uit zijn solocarrière gespeeld worden.


VRIJDAG 20 APRIL 2018
WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS: A TRIBUTE TO GEORGE HARRISON
DEUR OPEN: 20:30 UUR | START: 21:00 UUR | VVK: 12,50 EURO | DEUR: 15 EURO

Het volledige en actuele programma van De Kroepoekfabriek is te vinden op: www.kroepoekfabriek.nl   Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date