Eervolle vermelding voor Vlaardingse fotograaf

21-08-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse fotograaf Look J. Boden heeft twee eervolle vermeldingen ontvangen in een internationale fotowedstrijd. Begin juni zond hij in voor de MonoVisions Photography Awards, die wordt georganiseerd door het gelijknamige tijdschrift. De wedstrijd is een ode aan de zwart-wit fotografie, die voor de eerste keer werd uitgeschreven. De Nederlander Kars Tuinder ging er met de hoofdprijs vandoor.


'Beetje trots'

Boden won geen officiële prijs, maar kreeg wel een eervolle vermelding, in maar liefst twee categorieën. Zijn foto "Fear" haalde de eregalerij van de categorie Naakt. De andere eervolle vermelding was voor zijn foto "Blindfold", in de categorie Fine Art. ,,Ik realiseer me dat er aardig wat eervolle vermeldingen zijn'', aldus Look J. Boden. ,,Maar aan de andere kant: er waren ruim 4000 inzendingen en ik zie mijn werk terug tussen grootheden als Martin Stranka. Dus ik ben best wel een beetje trots.''

De fotograaf won eerder dit jaar de Get Inspired Photo Contest en was in 2016 genomineerd voor de Van Lanschot Kunstprijs met zijn foto "We Are Trash".

 

Gerelateerd