Categorieën

Service

Eigenaren Palladion starten nieuw concept in Markthal

Eigenaren Palladion starten nieuw concept in Markthal
Uit

Eigenaren Palladion starten nieuw concept in Markthal

  • Redactie
  • 08-09-2014
  • Uit
Eigenaren Palladion starten nieuw concept in Markthal

Yiannis en Dimitris Ikonomou voor hun restaurant in de Markthal Rotterdam.

VLAARDINGEN - De Vlaardingse ondernemers Yiannis en Dimitris Ikonomou openen binnenkort in de Markthal Rotterdam hun tweede restaurant. Momenteel exploiteren de broers al meer dan elf jaar het Griekse restaurant Palladion aan de Koningin Wilhelminahaven in Vlaardingen. De nieuwe zaak wordt geen tweede vestiging van Palladion, maar een totaal nieuw concept met street food en een all-day restaurant. Het restaurant zal de naam ‘Elliniko – the all day Greek’ krijgen. 

,,Wij willen Rotterdammers en bezoekers van de havenstad tijdens een bezoek aan Elliniko graag meenemen naar het moderne en eigentijdse Griekenland, waarbij de invloeden van de authentieke Griekse keuken duidelijk merkbaar blijven'', vertelt Dimitris. ,,Ons assortiment zal daarom bestaan uit verschillende soorten street food zoals pita’s, luxe broodjes en salades, yoghurts en crêpes. Daarnaast komt er een restaurantgedeelte op de begane grond en eerste etage. Daar bieden wij onze gasten moderne en echt authentieke Griekse lunch- en dinergerechten.'' 

Hoewel de exacte invulling van de menukaart nog even een verrassing blijft, zal er voor de Palladion-klant herkenning zijn bij het proeven van de gerechten. ,,Het wordt een totaal andere kaart dan in Palladion, maar we maken natuurlijk wel gebruik van de kennis en ervaring die we de afgelopen jaren in Palladion hebben opgebouwd. We kiezen bijvoorbeeld voor een aantal vertrouwde leveranciers en zullen voor verschillende gerechten recepten gebruiken die al generaties lang in onze familie zijn.” 

Momenteel wordt hard gewerkt aan de afbouw en inrichting van Elliniko. Naar verwachting zal het restaurant in oktober haar deuren openen voor publiek.