Elly Dijkshoorn leidt rond in Museum Vlaardingen

17-01-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse kunstenares Elly Dijkshoorn heeft de afgelopen jaren meerdere malen een bezoek gebracht aan de woning en praktijkruimte van dokter Moerman op Landgoed Hoogstad. Het idee, dat er meer dan 30 jaar niets was veranderd aan de woning, sprak tot haar verbeelding. Voor de tentoonstelling 'Verblijven en vetrekken. Een zakdoek voor de dokter' heeft zij zich laten inspireren door de verstilde ruimtes die zij in het huis aantrof. Vijftig fotopanelen verbeelden de sfeer, de nagelaten sporen en de herinneringen van de verschillende vertrekken.

In twee speciale rondleidingen op 18 januari en 9 februari vertelt Elly Dijkshoorn over haar bezoeken aan de Moermanboerderij en over waar zij zich door heeft laten inspireren. Luister naar haar persoonlijke verhalen, ontdekkingen en overwegingen en laat zo de indrukwekkende foto's nog meer tot de verbeelding spreken.

In Vlaardingen is de ‘Moermanboerderij’ een begrip. Er zullen ongetwijfeld nog genoeg oudere inwoners zijn, die als patiënt van huisarts Moerman zijn praktijk hebben bezocht. Maar veel Vlaardingers kennen het imposante landgoed alleen van de buitenkant, en van de verhalen. Het idee, dat er al 30 jaar niets in het huis is veranderd, spreekt bij velen tot de verbeelding. Zo ook bij de Vlaardingse kunstenares Elly Dijkshoorn.

In de tentoonstelling maakt u kennis met dokter Moerman en het landgoed Hoogstad. Vervolgens stapt u de verstilde woning van de dokter in, bezien door de ogen van Elly Dijkshoorn. Vijftig fotopanelen verbeelden de sfeer, de nagelaten sporen en de herinneringen van de verschillende vertrekken. Dijkshoorn maakte ook gebruik van verschillende accessoires en attributen, om accenten aan te brengen, contrasten te creëren of juist dingen te benadrukken. Ook deze accessoires, soms verworden tot kleine installaties, maken deel uit van de tentoonstelling.

Elly Dijkshoorn (Vlaardingen, 1949) heeft haar opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zij werkt bij voorkeur op panelen van berkenhout met acrylverf en verwerkt daarin graag materialen, zoals foto’s, papieren en textiel, die een herinnering in zich dragen.

Data rondleidingen: zaterdag 18 januari en zondag 9 februari. Aanvang: 13.00 uur in Museum Vlaardingen. Prijs: €1,50 (exclusief entree museum). Aanmelden via: info@museumvlaardingen.nl. De tentoonstelling is nog t/m 23 februari te zien in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, Vlaardingen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date