Categorieën

Service

Even voorstellen: Johan Schurink, gastheer bij de Groene Luiken

Even voorstellen: Johan Schurink, gastheer bij de Groene Luiken
Uit

Even voorstellen: Johan Schurink, gastheer bij de Groene Luiken

  • Redactie
  • 13-05-2019
  • Uit
Even voorstellen: Johan Schurink, gastheer bij de Groene Luiken
VLAARDINGEN - Sinds 2010 is Johan gastheer bij het Aanloophuis de Groene Luiken en is daar om de twee weken een dagdeel om de gasten te verwelkomen, koffie te schenken en een praatje te maken. Voordat hij, via een oom die ook gastheer was, bij het Aanloophuis begon was hij vrijwilliger bij het Zonnehuis waar hij de tuin onderhield. Ruim 30 jaar werkt Johan full time bij de douane waar hij de laatste jaren voorzitter van de ondernemingsraad is. Hij kan twee vrijdagen in de maand plannen voor het gastheerschap.

,,Ik vindt het belangrijk om naast mijn betaalde baan iets terug te doen voor de samenleving en voor mensen die het niet altijd voor de wind gaat. Als het jezelf goed gaat kun je ook iets voor anderen doen'', aldus Johan. ,,Het contact met de bezoekers van de Groene Luiken en hun mooie en soms trieste verhalen boeien mij.''

Omdat Johan het zelf ook niet altijd gemakkelijk heeft gehad weet hij sinds zijn pubertijd dat het dubbeltje ook bij hem zomaar de andere kant op had kunnen rollen. ,,Dat geldt ook voor veel bezoekers van het aanloophuis. Verlies van een dierbare, even de weg kwijt zijn of vertrouwen in je medemens verliezen kan ervoor zorgen dat de toekomst opeens anders verloopt en dat kan ook jou en mij overkomen.'' Het dubbeltje rolde bij hem de goede kant op en met een leuke baan, drie kinderen en kleinkinderen doet hij graag iets voor anderen.

Hij roept geïnteresseerden op om een keer langs te komen en zelf te zien welke betekenis je kunt hebben als gastheer of gastvrouw. ,,Als je van mensen houdt en je hebt twee dagdelen per maand beschikbaar kom dan ons vrijwilligersteam versterken.''

Wilt u ook gastheer of gastvrouw zijn? Dan kunt u contact opnemen via [email protected] of telefonisch 010-4353746. Op de website www.degroeneluiken.nl kunt u meer over het aanloophuis lezen. Een keer meelopen met een gastheer- of vrouw kan ook.

Aanloophuis De Groene Luiken

Oosthavenkade 8, Vlaardingen

Meer over Aanloophuis De Groene Luiken →