Excursie in Volksbos en Rietputten

13-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - IVN houdt op zondag 19 mei een publieksexcursie in het Volksbos en de Rietputten; beide gebieden hebben een bijzondere ontstaansgeschiedenis.

In 1992 plantten duizenden mensen in de polder een grote verscheidenheid aan bomen, uit protest tegen het voornemen van vestiging van een afvalstort in de polder langs de Maassluissedijk. Het bos is vrijwel ongemoeid gelaten sedertdien, waardoor het een ruige indruk maakt. De naastgelegen Rietputten zijn gevestigd op een depot van havenslib; er heeft zich een uniek moeras gevormd waar allerlei soorten rietvogels te vinden zijn. Met twee IVN Natuurgidsen ga je op verkenning, door het nog onaangetaste Volksbos en door het oostelijk deel van de Rietputten. Van het westelijk deel van de Rietputten is een flink stuk verdwenen sedert de aanleg van de Blankenburgverbinding is gestart. We gaan op verkenning uit om te zien hoe deze waardevolle natuurgebieden erbij liggen.

Deelname is gratis; aanmelding vooraf is niet nodig. Trek stevige (halfhoge) schoenen aan en vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Datum en starttijd: zondag 19 mei, 13.00 uur. Startlocatie: voor AWZI De Groote Lucht, Maassluissedijk 175, Vlaardingen. De duur van de wandeling is ongeveer 2,5 uur.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date