Expositie Frits Vogel in Vlaardingen

11-02-2015 Uit Redactie

De Broekpolder, een van de vroege figuratieve werken van Frits Vogel.

VLAARDINGEN - Voor het eerst sinds 1982 wordt in Vlaardingen werk vertoond van Frits Vogel.  De kunstenaar werd in 1931 in Vlaardingen geboren en  maakte met zijn coloristische doeken furore in binnen- en buitenland.  De expositie wordt vanaf 14 februari gehouden in Vogels geboortehuis aan de Westhavenplaats 8, waar zijn jongere broer Ben Vogel sinds de jaren tachtig een antiekhandel heeft. 

Vogels werk kenmerkt zich door een intense behandeling van kleur. Voor veel van zijn doeken liet hij zich inspireren door het landschap van de Auvergne, Frankrijk, waar hij zich in de jaren zeventig vestigde. In Frankrijk mocht hij onder meer oud-president Valéry Giscard-d’Estaing tot zijn bewonderaars rekenen. The New York Times prees zijn sculpturen als 'meesterwerken’.

De expositie is kleinschalig: er worden acht schilderijen en drie sculpturen getoond. De selectie omvat naast abstracte, met mes geschilderde doeken ook werk uit zijn vroege, figuratieve periode. Eén schilderij is een bijzondere afbeelding van de Broekpolder in Vlaardingen. 

Tentoonstellingen van zijn werk in Nederland zijn zeldzaam, zeker sinds Vogel zich tien jaar geleden vestigde op het Indonesische eiland Bali, waar hij nog altijd schildert. De expositie aan de Westhavenplaats is iedere zaterdag te bezoeken en doordeweeks op afspraak (010 - 4343434).Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date