Expositie Martha Fontijn in De Groene Luiken

09-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Het werk van de Schiedamse Martha  Fontijn is tot 16 september in het aanloophuis De Groene Luiken te bekijken. Zij volgde erg lang geleden lessen in aquarel, later heeft zij jaren geschilderd bij de SKVR daarna  bij het Schildersatelier, beide in Rotterdam. Doordat ze voortdurend haar eigen plan trok ziet ze zichzelf meer als autodidact. Martha is aanvankelijk overgegaan op  olieverf en vervolgens voornamelijk veelkleurig gaan schilderen met acryl op de wat grotere doeken

Haar onderwerpen zijn meestal mensen, die zelden alleen geschilderd worden, maar vaker in een combinatie waarin een ieder zich in soort eigen wereld bevindt. Dat is duidelijk te zien op een doek waarop 4 Indiase vrouwen gekleed in sari met hun mobiel in de ene hand en de paraplu in de andere hand de waterval in zich opnemen en vastleggen. Die sfeer proef je ook in andere schilderijen.

Een flink aantal van haar werken zijn ter opluistering van saaie grijze kamers en openbare locaties tentoongesteld bij haar toenmalige werkgever, de Hogeschool  Rotterdam, waar ze de bevestiging kreeg dat haar werken het bekijken waard waren. Daardoor is zij vaker gaan exposeren en met goede resultaten. In 2013 heeft zij  ook in het aanloophuis in 2013 geëxposeerd.

Tijdens de openingstijden van het aanloophuis aan de Oosthavenkade 8 bent u van harte welkom om de expositie te bekijken. Het aanloophuis is elke dag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Welkom!

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date