Expositie over 'De Grote Oorlog' in Streekmuseum

25-02-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De expositie over de “Grote Oorlog” en de wapenstilstand in 1918 kan zaterdag 3 maart en zondag 4 maart voor het laatst worden bezichtigd in Streekmuseum Jan Anderson.

Het idee dat deze oorlog ons land voorbij ging wordt op de tentoonstelling gelogenstraft. Door mijnen en onderzeeërs verloren ruim 1000 visserlui het leven. Door het afsluiten van de havens door de Engelsen kwam de aanvoer van graan en grondstoffen stil te liggen en wat er nog wel was werd door de Duitsers met hoge prijzen weggekocht. Een aantal mensen verdiende daar veel geld aan en één van de kerken in Vlaardingen heet in de volksmond  “De Boterkerk”.

Honderdduizend soldaten lagen aan de grenzen zich schromelijk te vervelen en de burgers leden onder het tekort aan voedsel waardoor een distributiesysteem werd ingevoerd.  In Vlaardingen moest het lossen van de aardappelen onder politiebegeleiding worden uitgevoerd. Vele andere onderwerpen worden in vitrines belicht. Op veler verzoek draaien ze in het Streekmuseum nogmaals de film over de bouw van de eerste na-oorlogse wijk in Vlaardingen, die de naam Spoorwijk kreeg.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Streekmuseum Jan Anderson  bevindt zich aan de Kethelweg 50.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date