Expositie van Mieke de Goede in de Groene Luiken

16-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 16 september tot 28 oktober exposeert Mieke de Goede voor de 4e keer in het aanloophuis de Groene Luiken aan de Oosthavenkade 8 te Vlaardingen. Daarnaast heeft zij ook geëxposeerd in bibliotheken, verzorgings- en verpleeghuizen waaronder het Zonnehuis.

Deze keer is het een overzicht expositie met nieuwe en oude werken met steeds als onderwerp: mens en natuur. In haar werk is een duidelijk ontwikkeling te zien. Er zijn schilderijen met mensen zonder een gezicht en vrij strak geschilderd, zoals de serie over de Visserij van Vlaardingen. In de laatste werken gaat ze veel gedetailleerder te werk, mensen als een geheel met de natuur geschilderd en maakt ze gebruik van zachtere tinten.

Er zijn ook een aantal objecten te zien, zoals een kamerscherm, een beschilderde etalagepop en figuren gemaakt van pavarol.

In deze expositie uit zij in verschillende schilderijen en gedichten haar bezorgdheid over de verstoring van de harmonie door uitputting van de aarde, onrust door gemankeerde wereldleiders en het gemak waarmee de mens met de aarde en haar grondstoffen omgaat. In haar optiek zou de mens een geheel in harmonie met de natuur moeten zijn maar helaas is dat verstoord.

Bo Huf, kleindochter van Mieke, exposeert ook mee. Bij haar zie je dat zij in de vijf jaar dat zij tekent en schildert zich aardig ontwikkelt, van abstract naar schilderijen met inhoud. Bo en Mieke hebben samen erg veel plezier beleefd aan het samenstellen van deze expositie.

U kunt de expositie met dit actuele thema, gratis bezoeken tijdens de openingstijden van het Aanloophuis. U bent elk dag van 13.00 tot 16.00 uur welkomGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date