Film ‘Bankier van het verzet‘ in De Windwijzer

16-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op 26 april om 20.00 uur, ruim een week voor de dodenherdenking en Bevrijdingsdag, vertoont De Windwijzer de indrukwekkende oorlogsfilm ‘Bankier van het verzet’ (NL/2018). Eén van de vele heldenverhalen uit de Tweede Wereldoorlog gaat over Walraven (Wally) van Hall, de bankier van het verzet. Wally gaat in de oorlog voor de Zeemanspot werken, een steunfonds dat in het levensonderhoud van zeemansgezinnen voorziet. In de loop van de oorlog bedenken Wally, zijn broer Gijsbert en anderen een nieuw steunfonds: een fonds dat het verzet financiert en de verzetsmensen helpt in hun levensonderhoud. En als klap op de vuurpijl troggelen ze de Nederlandsche Bank miljoenen guldens af in 'de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis'.

De film kreeg kritiek, omdat enkele gebeurtenissen in de film niet exact overeenkomen met de werkelijkheid. Maar de strekking van het verhaal blijft sterk overeind, geholpen door het geloofwaardige acteerwerk van hele goede Nederlandse acteurs: Barry Atsma (Wally), Jacob Derwig (Gijsbert) en Pierre Bokma (NSB-directeur van de Nederlandsche Bank, die nattigheid voelt als Wally en Gijsbert hun plannen beramen). Eén van de beste Nederlandse speelfilms van de laatste jaren!

Kosten : € 6 (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje na afloop) Reserveren via: info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date