Film: Mag jonge Jehova's getuige medische hulp weigeren?

03-02-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 8 februari wordt in de Windwijzer om 20,.00 uur de film ‘The Children Act’ (UK/2017) vertoond.  The Children Act van regisseur Richard Eyre (Notes on a Scandal) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.


Het verhaal

Fiona Maye (Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekendstaat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, Dunkirk) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden. Welke argumenten neemt ze mee om tot haar beslissing te komen?

Toegang: € 6. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95. Reserveren kan via: info@dewindwijzer.nl

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date