Filmavond: Spring, Summer, Fall, Winter…and Spring

02-10-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 9 oktober wordt om 20.00 uur in De Windwijzer in het kader van de themaweek ‘Corona en (n)u?’ de film ‘Spring, Summer, Fall, Winter … and Spring’ (Z.Korea/Du. 2003) gedraaid. 

De Zuid-Koreaanse regisseur Kim Ki-Duk maakte een betoverend mooie, verstilde, maar op momenten ook heftige film over het leerproces dat een jonge boeddhistische monnik in de loop van een jaar doormaakt. De film sluit ergens heel mooi aan bij het thema van de coronacrisis en de lessen die we daarvan kunnen leren. Het is dan ook daarom dat we de themaweek ‘Corona en (n)u?’ graag met deze film willen afsluiten. Het is aan ieder van ons om er een eigen les uit te leren. Maar natuurlijk is de film ook helemaal los van corona een fantastiche mooie film om jin in onder te dompelen.

Ergens tussen de Koreaanse bergen ligt een rustiek meer, waarop een boeddhistische tempel drijft, beheerd door een volwassen monnik en zijn zeer jeugdige leerling. In vijf gedeelten toont Kim Ki-Duk hoe de twee de cycli des levens doorlopen en door schade en schande een zuiverheid van de ziel trachten te bereiken. Zo dreigt de komst van een knappe jonge vrouw, wier ‘vergiftigde ziel’ door boeddhistische rituelen gereinigd moet worden, de relatie te verstoren tussen de oude leraar en zijn adolescente leerling, wiens hormoonhuishouding danig ontregeld raakt. Als de knaap uiteindelijk volwassen is, zal hij het zonder zijn meester in de boze buitenwereld moeten stellen.

Kosten: € 6,- (inclusief koffie/thee bij binnenkomst en een drankje). Aanmelden via: aanmelden@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date